Carien Moerdijk maakt bijna al haar kleding zelf. In haar atelier leert ze beginners en gevorderden de kneepjes van het vak. (Foto: Rinus Moerdijk) 

 

Lerares Coupeuse viert 25-jarig jubileum op 17 juli 2017 

  

Hoe heerlijk is het als je kleding perfect bij je past? Letterlijk op de maat, maar ook op de stijl van de kleding en op het design en de kleur van de stof. 

Unieke en perfect passende kleding naar de letter van het woord vind je niet in de winkel, dat maak je zelf. Carien Moerdijk ontwerpt, tekent en naait al jaren haar eigen kleding. Zorgvuldig selecteert ze de stoffen en het eindresultaat ziet er tot in de puntjes netjes afgewerkt uit, ook de binnenkant. 

 

Veel passie 

Vroeger was het al een hobby, het modevak trok en via de ENSAID modevakschool haalde ze in zes jaar tijd acht diploma's die in moeilijkheidsgraad snel oplopen. ENSAID is een landelijk erkende opleiding. Het laatste diploma, Lerares Coupeuse, haalde ze in 1992. Sinds die tijd leert Carien anderen met heel veel passie de fijne kneepjes van het vak in haar 'Modevakschool Carien' in Goes. Zaterdag 8 juli kwamen meer dan 100 oud leerlingen en leerlingen Carien in het zonnetje zetten voor haar 25-jarig jubileum als lerares coupeuse. 

 

Atelier 

Zowel beginners als gevorderden kunnen bij Modevakschool Carien terecht. Echtgenoot Rinus: "De jongste leerling is 15, de oudste 76. Ze heeft thuis een prachtig atelier waar zes tot acht leerlingen tegelijkertijd kunnen werken. In een week tijd werkt ze met 40 leerlingen en het is altijd met een vrolijke lach en een goed woordje voor iedereen.

 

Carien haalt haar drive uit het aanleren van goede technieken, vergis je niet, de meer gevorderde technieken zijn moeilijk onder de knie te krijgen. Twee keer per jaar neemt zij haar leerlingen die voor een diploma van ENSAID gaan mee naar 's-Hertogenbosch. Die slagen meestal met prachtige cijfers. Ik ben trots op haar!" De cursussen van Carien zijn populair, wie les wil kan er beter snel bij zijn.

 

De Bevelander